xe88 Калійні добрива — Агрохім-захист - Вінниця

 Види калійних добрив

 

При виробництві калійних добрив використовують природні поклади солей калію таких як:

  • сильвін
  • каїніт,
  • сильвініт,
  • карналіт,
  • алуніт,
  • полігаліт,
  • лангбейніт,
  • шепіт.

В залежності від сировини, з якої вони виготовляються калійні добрива поділяються на:

  • Калій хлористий
  • Сульфат калію
  • Калійна сіль
  • Калімагнезія

 

Калій хлористий – це калійне добриво, що отримується в результаті переробки карналітових і сильвінітових руд. Добриво на вигляд має форму гранул неправильної форми червоно-бурого або сірувато-білого кольору.

 

Сульфат калію – представляє собою висококонцентроване добриво, що за зовнішніми ознаками нагадує дрібний кристалічний порошок білого кольору з жовтим відтінком. Воно добре розчиняється у воді та не злежується. Дане добриво відноситься до добрив з підвищеною фізіологічною кислотністю та рекомендують застосовувати для всіх культур та на всіх типах ґрунтів. Завдяки ньому збільшується урожай гречки,винограду, тютюну та інших культур в районах з дефіцитом вологи. Сульфат калію набув популярності при вирощуванні плодів та в овочівництві.

 

Калімагнезія. У добриві міститься 28–30 % К20 та 8 % MgO і не більш як 15 % хлору. Має порошкоподібну або гранульовану консистенцію білого кольору, іноді з сірим чи рожевим відтінком. Відмінною особливістю даного виду добрива є його не гігроскопічність та воно не злежується. Найкраще калімагнезію вносити під культури, чутливі до хлору, однак його можна застосовувати на всіх типах ґрунтів під усі культури.

 

Калійна сіль. Містить 40 % К2O, близько 20 Na2O. Це суміш різнокольорових кристалів середнього та дрібного розміру. Це добриво добре розчиняється у воді та при довгому зберіганні може злежуватися. Суміш натрієво- та калієвмісних добрив застосовують для підживлення капусту, помідор, лучних й злакових трав, а також під коренеплоди.