Description
Склад Азот (N – NH2) - 3,0 % Манган (Mn) - 6,0 % Густина - 1,3 pH - 7,0 Містить марганець у формі 100% хелату ЕДТА у максимально можливій концентрації Забезпечує регулювання живлення марганцем, особливо у жаркий період, коли його надходження з ґрунту в рослини гальмується Збільшує продуктивність рослин Покращує якість врожаю Марганець бере участь у процесах фотосинтезу, синтезі та активації хлорофілу, білковому обміні, синтезі вітаміну С (аскорбінової кислоти), сприяє накопиченню цукру. Надзвичайно важливою є роль марганцю у мінеральному живленні озимих кульур восени та рано навесні, коли рослини не можуть засвоювати амонійні форми азоту. Достатнє живлення рослин зернових культур марганцем у цей період убезпечує рослини від так званого «аміачного отруєння». Більшість ґрунтів України містить достатню кількість засвоюваного марганцю, проте його нестача може проявлятися на легких (піщаних) ґрунтах, де він схильний до вимивання з верхніх шарів ґрунту. Чорноземні і дерново-карбонатні ґрунти з нейтральною або лужною реакцією часто страждають від нестачі марганцю. Нестача марганцю може також проявлятися після вапнування та під час посухи. Ознаки дефіциту марганцю у рослин різні. У зернових на листках з’являються сіро-зелені плями та смуги. У картоплі поверхня листка стає нерівною - прожилки залишаються внизу, а міжжилковий простір піднімається. У огірка молоді листки набувають світло-зеленого забарвлення, а на краях - жовтуватого. Пізніше процес охоплює всю пластинку листка, а прожилки залишаються яскраво-зеленого кольору. У столового буряка листки стають темно-червоними. Найвищого ефекту від застосування марганцевих добрив досягають на посівах цукрових буряків, картоплі, на овочевих культурах, в садах.